LIJEK MONAHA star 5.000 godina! Pijte ovu mješavinu sa bijelim lukom jednom u 5 godina, tjera sve bolesti, a NA OVOME ĆETE MU BITI ZAHVALNI CIJELI ŽIVOT!

| September 14, 2019 | 0 Comments

Glavni sastojak ovog prirodnog preparata jeste čudesni bijeli luk- jedna od najzdravijih namirnica na svijetu.

 

Dokazano je da ovaj lijek pomaže kod prevencije i liječenja visokog pritiska, srčanog udara, ateroskleroze, slabe cirulacije i koronarnih bolesti srca. Za regulisanje pritiska, suzbijanje virusa, gljivica i parazita zaslužan je alicin- glavni sastojak bijelog luka koji ima snažno antibakterijsko dejstvo.

Takođe, bijeli luk opušta krvne sudove i sprečava proizvodnju angiotenzima, peptidnog hormona koji utiče na pojavu hornične hipertenzije. Vjeruje se da liječi i aterosklerozu, bolesti pluća, impotenciju, sinuse, reumu, gastritis, hemoroide, pomaže kod mršavljenja, reguliše probleme sa vidom i sluhom i ubrazava metabolizam.

 

Sastojci:

350 grama bijelog luka

200 ml 95-procentnog alkohola ili ruma (ako koristite alkohol, uzmite onaj koji ne sadrži metanol ili benzalkonijum hlorid)

 

Priprema:

Odvojite čenove bijelog luka, očistite i izgnječite.

Pomješajte sa alkoholom i sipajte u staklenu flašu.

Nakon 10 dana procijedite, pa vratite u flašu i ostavite da ostoji u frižideru dva dana.

 

Kako upotrebljavati?

Ova ljekovita mješavina sme da se pije najviše 12 dana , tako što ćete sipati određeni broj kapi u čašu vode prije doručka, ručka i večere.

Prvog dana stavite jednu kap prije doručka, dvije prije ručka i tri prije večere.

 

 

 

 

novi.ba

loading...

Kategorija: Narodni Lijekovi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close